שנים אחר שמעתי מהורים: "רכיבה טיפולית זה כמו חוג, זה לא באמת טיפול – אבל זה בחינם, אז למה לא?" וגם אני, אם להיות כנה, לא ממש האמנתי ברכיבה טיפולית כטיפול רציני להפרעת קשב, לזה תוסיפו את מסמך העמדה של איגוד רופאי הילדים בישראל משנת 2013 שלא המליץ על זה רכיבה טיפולית לילדים עם הפרעת קשב, והינה, אתם מקבלים סקפטיות של ממש.
אבל אז פגשתי את חן הלמר – ופתאום משהו בי השתנה. חן, מרפאה בעיסוק (MSc), פסיכותרפיסטית ומטפלת באמצעות סוסים, עם התמחות בעבודה עם ילדים עם קשיי קשב וריכוז, קשיים נפשיים והפרעות בוויסות רגשי. בשנים האחרונות עוסקת במחקר ופיתוח של תחום ההתערבות בעזרת סוסים, בדגש על ילדים עם ADHD. דוקטורנטית באוניברסיטת תל אביב, שם פיתחה פרוטוקול להתערבות בעזרת סוסים לשיפור מיומנויות קשב, תפקוד רגשי והשתתפות יומיומית. חן הלמר גם מנהלת את המרכז הטיפולי בחוות יהודה בהרי ירושלים שבצור הדסה, ומשלבת בעבודתה טיפול בעזרת בעלי חיים, גישה אקולוגית והבנה מערכתית של תהליכים טיפוליים.
חן עוסקת בדיוק בנקודה הזו: מה הסוס יכול לעשות לילדים עם ADHD?
בפרק הפעם נדבר על הפרעת קשב מזווית שלא שומעים עליה מספיק. נצלול לפרוטוקול טיפול חדשני שפותח ע"י חן הלמר במיוחד עבור רכיבה טיפולית עם ילדים שיש להם ADHD, ונשמע על פריצת דרך של ממש בתחום זה, פריצת דרך שגרמה לי להבין שסוסים מאוד יכולים לעזור לילדים עם הפרעת קשב, אם נעמוד בכל הקריטריונים שחן מסבירה בצורה מרתקת בפרק.
הורים, רופאים, אנשי חינוך – הפרק הזה בשבילכם.
אם יש לכם ילד עם הפרעת קשב – זה הפרק שאתם לא יכולים להרשות לעצמכם לפספס.
מאמרים מקצועיים של חן הלמר בנושא רכיבה, סוסים והפרעת קשב
מאמר 1 – כאן
מאמר 2 – כאן
מאמר 3 – כאן