מאירים את הדרך

חברים יקרים, מאירים את הדרך נמצא בשלבי פיתוח אחרונים. בעמוד זה תוכלו לקרוא באופן כללי על המיזם. מידע מפורט יעלה בקרוב. יש למה לחכות ולצפות (:

הורים? מורים? מטפלים? אנשים טובים?

אני שמח לספר לכם על המיזם החדש שלי:

לקבלת מידע אודות המפגשים, טיפים, כלים וידע מקצועי בתחום ADHD מוזמנים להצטרף אלי בווטסאפ:

 

דף מידע על מיזם

"מאירים את הדרך לאנשים עם הפרעת קשב ו/או התנהגויות סיכון"

המיזם הוקם לעילוי נשמת תת-ניצב אורי ויסקופ ז"ל
פיתוח: יותם ויסקופ – M.Ed  בהפרעות התנהגות ול"ל.
 

חשוב מאוד: נכון להיום, המיזם הינו פרויקט אישי שלי והוא מופעל במקצועיות ,ללא מטרות רווח, וללא שותפים. בעתיד בכוונתי להמשיך להפעילו ללא מטרות רווח, תוך הסדרתו לארגון מכובד ומקצועי, עם צוות רב מקצועי שיפעיל את התוכנית בשטח. בכוונתי להישאר בעמדת המוביל ומפתח המשאבים, ולתת לאנשי המקצוע להפיץ את הבשורה ולעשות את העבודה המשמעותית בשטח, בהתאם לחזון והתוכנית המקצועית של המיזם. בכוונתי להמשיך להשקיע את חיי למען המטרה החשובה – הובלתם של אנשים עם הפרעת קשב לאפיקים של הצלחה ופריחה, ולא לאפיקים של נטל וכישלון, זאת ללא מטרות רווח, ומכל הלב כפי שאני עושה כבר למעלה מ- 13 שנים!  כרגע הדגש המרכזי הוא בהמשך בניית התוכניות באזור יהודה ושומרון (בעיקר יישובים קטנים שאנשי מקצוע פחות מגיעים אליהם) + הנגב (בעיקר במגזר הבדואי). מדובר על עבודת פיתוח שטח קשה (בעיקר בגלל הנסיעות הרבות, לצד הסיכון הביטחוני), אך המטרה מקדשת מאוד את האמצעים.

 

הרעיון

המיזם נועד לייצר שינוי חברתי משמעותי בתחום הפרעת הקשב באמצעות סיוע לאנשים לשפר את איכות החיים ואת ההתנהלות עם הפרעת קשב, באמצעות פיתוח מודלים וכלים, המבוססים על מחקר ועל פרקטיקות מיטביות.

 

המטרות המרכזיות שלי במיזם (עקרונות מרכזיים)

  1. פריפריה גיאוגרפית: פיתוח תוכניות מותאמות והפעלתם להתערבות רב מערכתית בהפרעת קשב מונגשת לכלל האוכלוסייה, בדגש על יישובים מרוחקים מערים גדולות, בעיקר באזור הנגב ורמת הגולן.
  2. פריפריה חברתית: פיתוח תוכניות מותאמות והפעלתם להתערבות רב מערכתית בהפרעת קשב תוך התאמה לאוכלוסיות מוחלשות (כלכלית ותפקודית) ששירותי הרווחה לא מצליחים לספק להם מענה מותאם להפרעת קשב.
  3. אזור יהודה ושומרון (יו"ש): פיתוח תוכניות מותאמות והפעלתם להתערבות רב מערכתית בהפרעת קשב תוך הנגשתם לייחודיות שבאוכלוסייה שבאזור זה לרבות יהודים דתיים וחילוניים (ובכלל זה "נוער הגבעות"), ערבים, יישובים משולבים, גישות חינוכיות ועוד.
  4. אנשים עוברי חוק ובעלי התנהגויות סיכון: פיתוח תוכניות מותאמות והפעלתם בהתערבויות עם אנשים בעלי הפרעת קשב שלא מטופלים ונמצאים בסיכון לביצוע עבירות ו/או התנהגויות סיכון, בכל הגילאים ובכל המגזרים. כמו כן, פיתוח תוכניות מותאמות והפעלתם בהתערבויות עם אנשים שנמצאים כבר במעגלי הסיכון השונים, בעקבות שילוב של הפרעת קשב שלא טופלה. התוכניות יאפשרו התערבות מקצועית שתוביל להפחתה משמעותית של ביצוע עבריינות ו/או התנהגויות סיכון, ושילוב נורמטיבי בחברה.
  5. מבוגרים עם הפרעת קשב: פיתוח תוכניות מותאמות והפעלתם בהתערבויות עם מבוגרים בעלי הפרעת קשב. דגש מיוחד להורים עם הפרעת קשב לילדים עם הפרעת קשב, סטודנטים עם הפרעת קשב וחיילים עם הפרעת קשב.
  6. משפחות מעוטות יכולת: פיתוח תוכנית בפריסה לאומית (ללא קשר לסעיף 2 פריפריה חברתית) לטיפול רב מערכתי בקרב משפחות מעוטות יכולת שזקוקות למענה רחב של הדרכת הורים מותאמת להפרעת קשב, התערבות מקצועית עם הילד, התערבות רפואית, מסגרת פנאי מותאמת לשעות אחה"צ עבור הילד ועוד…
  7. חקיקה ומדיניות: פיתוח יוזמות לשינוי חקיקה ונהלים בכל הקשר להתערבויות בהפרעת קשב, בכל המגזרים ובכל תחומי החיים והמשרדים הממשלתיים. המטרה להגיע למצב שטיפול יעיל בהפרעת קשב לא יהיה לעשירים בלבד, אלא עבור כולם, תוך מתן דגש לאנשי מקצוע שיטפלו, ובמתן זכויות לאנשים אלו.
  8. סטודנטים להוראה ומורים: פיתוח תוכניות ייחודיות להכשרה, הדרכה, ליווי ותמיכה לסטודנטים להוראה (בדגש על החינוך הרגיל) ועבור מורים בפועל. המטרה לפתח ארגזי כלים פרקטיים להוראת תלמידים עם הפרעת קשב, התנהלות מול הורים, פיתוח כישורים חברתיים ועבודה מול הקהילה במסגרת עבודה רב מערכתית.
  9. סיוע בהטמעת מודל הכלה והשתלבות של משרד החינוך: אני מתחבר מאוד לתוכנית החשובה שפותחה במשרד החינוך. בכוונתי לעשות כל שביכולתי לסייע בהטמעת חזון התוכנית, הן במערכת הפורמאלית, ובעיקר במערכת הבלתי פורמאלית. לדעתי ערכי התוכנית צריכים להיות אבן דרך משמעותית מאוד לכל אנשי החינוך.

 

 

אופן הביצוע

בטווח הקצר שכבר בביצוע (שנה הקרובה עד 2023): הנגשת הידע לאזור יהודה ושומרון (בעיקר יישובים קטנים שאנשי מקצוע פחות מגיעים אליהם) + אזור הנגב (בעיקר במגזר הבדואי), הנגשת ידע וכלים ללא תשלום לקהילה במסגרת הרצאות "זום", ביצוע מפגשי ייעוץ והכוונה ללא תשלום להורים לילדים ומתבגרים עם הפרעת קשב, פיתוח תוכנית ייחודית למדריכים שעובדים עם נערים בעלי הפרעת קשב ועבריינות נוער, הפעלת "מעגל הורים" לילדים ומתבגרים עם הפרעת קשב, הפעלת "פודקאסט מגזין ADHD" למתן ידע וכלים מקצועיים בתחום הפרעת הקשב (כולל הפעלת קבוצת הפייסבוק "מגזין ADHD"), הנגשת ידע וכלים לאנשי חינוך וטיפול שעובדים עם אנשים בעלי הפרעת קשב. 

בטווח הארוך (שנת 2024 והלאה): הקמת ארגון מסודר שיפעיל את כל 9 המטרות המרכזיות שלעיל. הרעיון שאני אוביל את הארגון מבחינת פיתוח ומשאבים, ויהיו אנשי מקצוע שיפעילו את התוכניות מול הילדים, הנערים, הצעירים, המבוגרים וכלל אוכלוסיית היעד. בכוונתי לגייס צוות רב מקצועי להפעלת המטרות, והובלת הארגון במקצועיות וללא שום מטרות רווח.

 

אוכלוסיות היעד של המיזם

  1. ילדים ומתבגרים עם הפרעת קשב.
  2. חיילים וצעירים עם הפרעת קשב.
  3. מבוגרים עם הפרעת קשב, כולל הורים עם הפרעת קשב.
  4. מורים לתלמידים עם הפרעת קשב.
  5. מטפלים לאנשים עם הפרעת קשב.
  6. גורמי אכיפה שעובדים עם אנשים בעלי הפרעת קשב.
  7. קובעי מדיניות ונהלים בתחום הפרעת הקשב.
  8. הציבור הרחב שמתעניין בנושא.

 

 

בשלב זה (ככל הנראה עד לסוף שנת 2022) אני אמשיך להפעיל את המיזם במקצועיות, ללא מטרות רווח ומכל הלב למען האוכלוסייה שכל כך זקוקה לזה. במקביל, אפעל להקמת התשתית לארגון המסודר שעתיד יהיה להתחיל לפעול בשנת 2023 לאחר בניית תשתית מקצועית.

 

לפרטים נוספים ניתן לפנות ליזם "מאירים את הדרך" – יותם ויסקופ

טלפון: 050-6712091

דוא"ל: yotamwiskop@gmail.com

אתר אינטרנט: http://yotamw.co.il/