גזור ושמור: כל מה שחשוב לדעת על מבדק MOXO (מוקסו) לקשיי קשב

WhatsApp
Facebook
Email
מוקסו

 

הכותב: יותם ויסקופ, מדריך ומכשיר מוסמך של מבדק MOXO לקשיי קשב. M.Ed בחינוך (התמחות בהפרעות התנהגות), מנחה הורים מוסמך, מרצה ומדריך באקדמיה בתחום הפרעת קשב, מזה כעשור ניהל את המרכז הקהילתי – חינוכי – טיפולי הגדול בארץ לילדים ומתבגרים עם הפרעת קשב וקשיי התנהגות, מוביל את מיזם "מאירים את הדרך לאנשים עם ADHD ו/או התנהגויות סיכון".

 


 

מבדק MOXO הוא אחד מכלי העזר הטובים בעולם בתהליך הערכה של קשיי קשב. אחוז הרגישות (זיהוי הפרעת קשב) עומד על 90 אחוזים, ואחוז הסגוליות (שלילת מצב של הפרעת קשב) עומד על 86 אחוזים (Berger, l et al., 2016).

בתור מכשיר ומדריך מאבחני MOXO אני חייב להגיד שפגשתי אנשי מקצוע מעולים שמפעילים את המבדק במקצועיות, ביסודיות ולפי נהלי המבדק. למרות זאת, גם פגשתי בשטח אנשים (לצערי לא אוכל לקרוא להם מאבחנים) שממש עשו זילות מהמבדק, רואים בו רק מקור להכנסת כסף, וממש לא פועלים בהתאם לדרך הנכונה והמקצועית להפעלת המבדק. לצערי אותם אנשים שוכחים להסתכל על הנפש של אותו ילד או מבוגר שעושה את המבדק, מה שבוודאי גורם נזק רציני ביותר בתהליך הערכה של הילד.

 

מתוך רצון לעזור לכם, הורים יקרים, למקסם את כל מה שאפשר ממבדק זה, אני מבקש להביא בפניכם את ההמלצות המקצועיות הבאות (גזרו ושמרו):

 

  1. האם מבדק MOXO מאבחן הפרעת קשב? לא. מבדק MOXO הוא כלי עזר בתהליך הערכה של קשיי קשב. הפרעת קשב היא חלק מקשיי קשב, אלא שממצאי המבדק יכולים להעיד על קשת רחבה של קשיים מתוך קשיי קשב, ולאוו דווקא הפרעת קשב. את האבחנה המבדלת עושה מאבחן מוסמך בהתאם לנוהלי משרד הבריאות. בכל מקרה, זה שיצאו ממצאים כאלו ואחרים במבדק, זה לא אומר שמדובר דווקא בהפרעת קשב.
  2. מהי תצפית במבדק MOXO והאם היא חובה? מבדק MOXO ללא ביצוע תצפית ע"י גורם שאושר ע"י MOXO הוא מבדק שלא שווה כלום ושום דבר! התצפית היא חלק בלתי נפרד מהמבדק, ומבחינתי מדובר על 50 אחוזים מהמבדק. במילים אחרות, מבדק MOXO ללא תצפית זה חצי עבודה ואין מה לעשות עם המבדק הזה. מאבחן שהוכשר ב- MOXO יודע שחובה לבצע תצפית והוא גם לומד איך לעשות אותה. את תיאור התצפית יש להכניס לתוך דו"ח MOXO עצמו בחלק שכתוב "תצפית". דו"ח בלי ממצאי תצפית הוא דו"ח לא תקין ועל כן יש לפנות לגוף שביצע את המבדק ולדרוש לבצעו שוב, הפעם עם תצפית כנדרש בנוהלי MOXO. למה התצפית קריטית? חשוב לדעת איך הנבחן הגיב לאורך המבדק. התגובות שלו ישלימו את ממצאי טבלת ההשוואה וגרף הביצוע.
  3. האם מבדק MOXO מתאים רק לתהליך הערכה רפואי? לא. מבדק MOXO הוא כלי עזר שיכול לשמש את הרופא המאבחן, אבל לא רק. מבדק MOXO הוא כלי עזר מעולה כחלק מאבחון דידקטי, פסיכו-דידקטי ובכלל בניית תוכניות התערבות מקיפות ומקצועיות עבור ילדים ומתבגרים עם הפרעת קשב וקשיי התנהגות.
  4. האם חייבים לעשות מבדק MOXO עם טיפול תרופתי? לא. אם אתם שומעים מכונים שאומרים לכם "חובה לעשות מבדק MOXO בלי ועם טיפול תרופתי" אז זה ממש לא נכון. אפשר גם לעשות מבדק ללא טיפול תרופתי והוא תקף לכל דבר ועניין. מי שקובע אם לעשות את המבדק עם טיפול תרופתי הוא הרופא בלבד שגם צריך לתת את המרשם לתרופה, ועדיף שגם יכתוב את בקשתו לביצוע מבדק MOXO עם טיפול תרופתי. בכל מקרה, האמירה ש"המבדק לא בתוקף ללא ביצוע עם טיפול תרופתי" הוא ממש לא נכון.
  5. מי מוסמך להעביר מבדק MOXO? מאבחנים שהוכשרו ע"י חברת "נוירוטיק" (החברה שפיתחה ומפעילה את מבדק MOXO) והם נוירולוגים, פסיכיאטרים, רופאים בהתמחות להפרעת קשב, רופאים התפתחותיים, פסיכולוגים מומחים, עובדים סוציאליים, מאבחנים דידקטיים, מרפאים בעיסוק, פיזיותרפיסטים וקלינאי תקשורת. כל מאבחן מוסמך מקבל תעודה רשמית של חברת "נוירוטיק" ולכן כדאי לבדוק את התעודה. במידה ויש ספק, ניתן לפנות לחברה לצורך בדיקה מעמיקה (טלפון: 08-6466107).
  6. האם מבדק MOXO מאושר לשימוש ע"י משרד הבריאות? כן. מבדק MOXO הוא כלי העזר היחיד בתחום קשיי הקשב שאושר ע"י משרד הבריאות הישראלי.
  7. האם יש לקבל הפנייה של רופא לצורך ביצוע מבדק MOXO? לא. כל אדם שמעוניין לעשות את המבדק יכול לעשות אותו. יש לזכור שמבדק MOXO הוא כלי עזר בלבד בתהליך הערכה של קשיי קשב. אבחנה של קשיי קשב / הפרעת קשב יעשה ע"י פסיכיאטר או נוירולוג או פסיכולוג מומחה בלבד. יש לזכור שאם המבדק מראה "קשיי ביצוע" זה לא אומר שזו אבחנה חד משמעית, אלא יש לצרף כלים אבחוניים נוספים בהתאם לנוהלי משרד הבריאות בישראל.
  8. באיזה שעה עושים מבדק MOXO? מבדק MOXO עושים בין השעות 8:00 עד 12:00 שהנבדק עירני, אכל ושתה לפני, ישן טוב בלילה. אחרי שעה זו סביר שהאדם עייף ואף מוטרד מכל עיסוקי היום שלו (כמו למשל בית ספר).
  9. מאיזה גיל אפשר לעשות מבדק MOXO? החל מגיל 6. יודגש שמאבחן שאומר לכם "נשנה את תאריך הלידה ואז אפשר לפני גיל 6" הדבר אינו תקין וחוקי, ומדובר על מרמה. אין נתוני תיקוף לגיל 6 ומטה.
  10. מהו דו"ח התוצאות החדש של מבדק MOXO? כיום יש דו"ח תוצאות חדש למבדק MOXO. מדובר על דו"ח של 9-10 עמודים עם מדדים חדשים שנוספו לדו"ח (למשל: מקום הנבדק ביחס לאוכלוסייה, פענוח מקצועי של גרף הביצוע, פענוח מקצועי של המבדק ועוד…). אנשים שעשו מבדק MOXO לפני הדו"ח החדש (שהדו"ח היה שני עמודים) יכולים לפנות למאבחן ולבקש דו"ח מעודכן אותו ניתן להפיק בלחיצת כפתור. שימו לב שגם בדו"ח הישן וגם בדו"ח החדש חובה להוסיף דו"ח תצפית (ראו סעיף 2). בכל מקרה, הדו"ח החדש מאפשר הנגשה מדויקת ומקצועית הרבה יותר של MOXO וכולל פענוח מקצועי מתוך מערכת MOXO של הממצאים שעולים במבדק.
  11. האם מבדק MOXO נותן התאמות (הקלות לשעבר) בבית הספר? לא באופן ישיר. שימו לב שעל מנת לקבל התאמות בבית הספר יש לפעול בהתאם להנחיות משרד החינוך. יש נהלים ברורים מאוד. המבדק בפני עצמו לא נותן התאמות, אם כי אפשר להשתמש במבדק בשביל לאפשר הוראה מותאמת יותר של הילד בכיתה (דרך ההוראה שלו בכיתה). כן חשוב להוסיף שיש פסיכולוגיים שמוסמכים להמליץ על התאמות וכן משתמשים במבדק MOXO בתוך האבחון. מקרה זה הוא תקין שכן MOXO הוא חלק מכלים נוספים ומועבר בהתאם לנהלי משרד הבריאות.
  12. מהו מבדק MOXO בית ואיך עושים אותו? תקופת הקורונה הובילה לפיתוח חדשני של מבדק MOXO שאפשר לעשות מהבית. מאבחן MOXO שולח את המבדק לנבחן ועורך עליו תצפית באמצעות "זום". במקרה של ילד, בנוסף לתצפית של מאבחן MOXO ,ההורה צריך לעשות גם הוא תצפית על גבי דף מסודר שיקבל מהמאבחן ולשלוח את הדף למאבחן בסיום המבדק (לאחר שהמאבחן צפה גם הוא דרך זום). גם כאן, יש לבצע את המבדק בשעות 8:00 עד 12:00 במקום שקט (שלא יהיו הפרעות רקע), מחשב שמוצב על שולחן ריק מציוד, הנבדק יושב על כיסא, אינטרנט תקין, תאורה מתאימה וכמובן שהנבדק צריך להגיע עירני. בכל מקרה, אין לעשות את המבדק שהנבדק יושב / שוכב על המיטה, או ללא תצפית "זום" של המאבחן וכו'…
  13. האם דו"ח MOXO שלא בפורמט המבדק זה דבר תקין? יש גורמי מקצוע שמכניסים את ממצאי המבדק לתוך דו"ח האבחון שלהם. למשל: יש פסיכולוגיים ומאבחנים דידקטיים שמכניסים את ממצאי המבדק לתוך הדו"ח הכולל שלהם. זה בסדר גמור. בכל מקרה, אתם זכאים לבקש את דו"ח MOXO המקורי, ביחד עם התצפית שצריכה להיות בתוך המבדק. מדובר על לחיצת כפתור והדו"ח אצלכם.
  14. מהו תהליך ההכשרה למאבחן MOXO? את המבדק יכולים לעשות אנשי המקצוע כפי שמפורט בסעיף 5. לאחר שאלו שלחו תעודות ואישורים מקצועיים לחברת "נוירוטיק" הם נדרשים לחתום על מסמכים. לאחר מכן עוברים מפגש הדרכה והכשרה מצד מדריך MOXO (חלקם מקבלים את ההכשרה והדרכה אצלי) במסגרתו לומדים לעומק על המבדק, איך קוראים ומפענחים אותו, איך מציגים אותו לנבחן, איך כותבים תצפית ועוד… לאחר מכן, המאבחן צריך להעביר שני מבדקי MOXO (אחד ילדים, אחד מבוגרים) ולפענח אותו בפני אותו גורם שהדריך והכשיר אותו. במידה והמאבחן ביצע את המבדקים והפענוח בהצלחה, הוא מקבל אישור שימוש במבדק. בכל מקרה, רק אנשי מקצוע כמפורט בסעיף 5 יכולים לבצע את המבדק.
  15. יש לכם שאלות ואין כאן תשובות? מוזמנים לפנות אלי בדוא"ל yotamwiskop@gmail.com ואשמח מאוד לענות.
  16. לסיכום, מהו דו"ח MOXO תקין? מבדק שבוצע בין השעות 8:00 עד 12:00, ע"י מאבחן שאושר והוסמך ע"י חברת "נוירוטיק", שמבצע גם תצפית (ומצרף אותה לדו"ח הסיכום) ומקפיד שהמבדק יעשה בסביבה שקטה.

 

איך אני עובד עם מבדק MOXO?

ראשית, אני אוהב מאוד את מבדק MOXO .אני משתמש בו כבר כעשור בהצלחה רבה. לדעתי מדובר על כלי בעל יכולות אדירות לתהליך התערבות עם ילדים, מתבגרים ומבוגרים עם קשיי קשב. מעבר לעובדה שיש רופאים שמפנים אלי לביצוע מבדק זה, אני לרוב משתמש במבדק זה לצורך בניית תוכניות התערבות להדרכת הורים לילדים ומתבגרים עם הפרעת קשב. הכלי, ביחד עם כלים נוספים, מאפשר לי לעשות "מפת דרכים טופוגרפית" ולדעת על מה ואיך לעבוד עם ההורים. כשאני מבצע את מבדק MOXO אני דורש נוכחות של אחד ההורים שיכולו לצפות גם הם בילד שעושה את המבדק, וביחד אנחנו לומדים על תפקודו של הילד. בכל מקרה, אני מפנה את ממצאי המבדק לרופא המטפל של הילד, זאת כחלק מעבודה רב מערכתית ובהתאם לנוהלי משרד הבריאות. מבדק MOXO מאפשר לי להציג להורים את מדדי הקשב כפי שעולים במבדק, מה שמאפשר להורים ולי לבנות מערך התערבות מקצועי במסגרת הדרכת ההורים.

 

 

לקריאה נוספת על מבדק MOXO

כנסו: https://bit.ly/3JpbnLu

 

 

עשיתם לילד שלכם מבדק MOXO ואתם לא יודעים לקרוא אותו?

מוזמנים לפנות אלי, ללא תשלום, למפגש שבו נדבר על פענוח המבדק ומה אפשר לקחת ממנו להמשך הדרך המקצועית שלכם עם הילד. לפרטים ותיאום ללא תשלום כנסו: https://bit.ly/3DX2Iiz

 

 

מקווה שהתוכן סייע לכם,

כאן לרשותכם בכל שאלה,

יותם

 

 

מקור למאמר תיקוף MOXO:

Berger, I. et al., (2016), Usefulness and Validity of CPT’s in the Diagnosis of ADHD Children, Vol. 32 (1), 81-93; Clinical Neuropsychology.

 

 

 הצטרפו לרשימת התפוצה שלי ותקבלו הרבה מאוד ידע מקצועי בתחום

יותם ויסקופ

יותם ויסקופ

מנחה בתחום ADHD,לקויות למידה וקשיי התנהגות.

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

הנער הגיע עם בעיות התנהגותיות קשות ואבחנה של הפרעת קשב… אבל בסוף זה לא היה זה (סיפורים מהקליניקה)

  במשך עשור ניהלתי את אחד המרכזים הקהילתיים-חינוכיים-טיפוליים הגדולים בארץ לילדים ומתבגרים עם הפרעת קשב, הפרעות התנהגות, לקויות למידה, הפרעות התנהגות ועבריינות נוער. תהליך הכניסה

קרא עוד »

פרק 31: יותם ויסקופ מארח את זיו גרשוני – נער בסיכון שהפך להיות קצין קרבי וכיום הממונה על רשות חסות הנוער במשרד הרווחה

  זיו גרשוני הוא אחד האנשים היותר מיוחד, עם העשייה היותר מיוחדת ומרגשת, שתפגשו בעולם של ילדים ונערים במצבי סיכון.מוזמנים להאזין לפרק 31 של פודקאסט

קרא עוד »

פודקאסט מגזין ADHD – פרק 27: יותם ויסקופ מארח את עו"ד רלי רווה אבישר לשיחה בנושא עתירה למתן טיפול תרופתי לאסירים עם הפרעת קשב

  שלום לכם וברוכים הבאים לפרק 27 של פודקאסט מגזין ADHD שמתקיים כחלק מהמיזם הקהילתי "מאירים את הדרך לאנשים עם הפרעת קשב והתנהגויות סיכון". אתם

קרא עוד »

פרק 25 – פודקאסט מגזין ADHD: ריאיון עם נציגות שירות בתי הסוהר בנושא טיפול באסירים עם הפרעת הקשב במסגרת מרכזי הקשב.

  שלום לכם וברוכים הבאים לפרק 25 של פודקאסט מגזין ADHD שמתקיים במסגרת המיזם הקהילתי "מאירים את הדרך לאנשים עם הפרעת קשב והתנהגויות סיכון". אתם

קרא עוד »

למה אני, איש החינוך המיוחד, מתנגד למיזם "המורה של המדינה" ולמיזמים נוספים כמו "אוסקרים" ברשויות המקומיות?

(קרדיט תמונה נושא מקורית: ynet) למה אני, איש החינוך המיוחד, מתנגד למיזם "המורה של המדינה" ולמיזמים נוספים כמו "אוסקרים" ברשויות המקומיות?   בפתח דבריי אני

קרא עוד »

הרצאה להורים – הדברים הטובים שבהפרעת הקשב, ופיתוח תחושת מסוגלות של ילדים יקרים אלו (: יום שני הקרוב 25.4.22 בשעה 21:30 בזום!!!

הורים יקרים, ביום שני הקרוב (25.4.22) בשעה 21:30 עד 23:00 נקיים הרצאה מיוחדת במסגרת המיזם הקהילתי "זום על הקשב" (עונה 5). ההרצאה תעסוק בהיכרות עם

קרא עוד »

פרק 21 – פודקאסט מגזין ADHD – יותם ויסקופ מארח את עדיאל בר-שלום לשיחה משמעותית על חינוך, הפרעת קשב ונוער בסיכון. פרק חובה לכל הורה ומחנך בישראל!

  במשך כ- 15 שנים אני עוסק בתחום של ילדים ונערים במצבי סיכון בכלל, וכאלה עם הפרעת קשב ולקויות למידה בפרט. פגשתי לאורך הדרך הרבה

קרא עוד »

פודקאסט מגזין ADHD – פרק 19 – יותם ויסקופ מארח את מורי טויק לשיחה בנושא אומנויות לחימה והפרעת קשב, ואיך כבוד הרב קשור להתפתחות המקצועית והמשמעותית של מורי?

  שמחתי לארח את מורי טויק.  לאחר שנים רבות באבחון וטיפול בילדים ובנוער, ייעוץ בבתי ספר, הקמת תחום הספורט טיפולי בעיריית רעננה, הדרכת הורים פרטנית

קרא עוד »

פודקאסט מגזין ADHD – פרק 18 – יותם ויסקופ פוגש את הנער שוויתרו עליו ובגיל 35 החליט לפרוץ את הדרך, ולהשפיע על עולמם של נערים רבים עם הפרעת קשב ולקויות למידה באמצעות הצגה על חייו האישיים, הצגה שמחזירה את התקווה. על מעוז צעירי שמעתם?

רגע לפני שמתחילים, תרשו לי לתת הקדמה קצרה: עד היום הקלטתי 18 פרקים במסגרת פודקסאט מגזין ADHD, פרקים מרגשים, משמעותיים ופורצי דרך בתחום הפרעת הקשב.

קרא עוד »

פודקאסט מגזין ADHD – פרק 17 – יותם מארח את שמעון אבוחצירה, מנהל מרכז המצויינות קק"ל נוף הגליל, לשיחה בנושא פריפריה והפרעת קשב

  שמעון נשוי ואבא לארבעה ילדים חמודים. איש חינוך וותיק עם 20 שנות עשייה משמעותית. שמעון ריכז, חינך וניהל מכינה קדם צבאית תמיר ושחר, היה

קרא עוד »

פודקאסט מגזין ADHD – פרק 15: יותם מארח את אסתר גולדברג – פסיכולוגית חינוכית וקלינית – לשיחה בנושא "הפרעת קשב להבין ולהיות מובן"

  אני שמח לארח את אחת מנשות המקצוע המובילות, הוותיקות והמוערכות בתחום הפרעת הקשב בארץ – אסתר גולדברג.   למי שלא מכיר, אסתר גולדברג היא

קרא עוד »

פודקאסט מגזין ADHD – פרק 14: יותם מארח את ליאורה חיים לשיחה בנושא מקום ההורים במניעת התנהגויות סיכון של המתבגרים שלהם, זאת באמצעות שיח ביקורתי על הסדרה "בני אור"

    חברים יקרים, אתם מוזמנים להאזין לפרק 14  של פודקאסט מגזין ADHD  בנושא המקום של ההורים במניעת התנהגויות סיכוניות של המתבגרים שלהם. היום יש

קרא עוד »

יותם מארח את דוידי אורי, פסיכולוג חינוכי, לשיחה משמעותית על הפסיכולוגים במערכת החינוך, התמודדות מערכת החינוך עם הפרעת קשב, ומודל "מרחב" שהקים כמודל התערבות חינוכי – טיפולי לילדים עם הפרעת קשב במערכת החינוך

  חברים יקרים, אתם מוזמנים להאזין לפרק  13 (: הפעם יש לי את הכבוד לארח את דוידי אורי – פסיכולוג חינוכי שמטפל, חי, נושם ועוסק

קרא עוד »

פודקאסט מגזין ADHD – פרק 12 – יותם מארח את ליסה גרוסמן, מבכירות המטפלות בתחום ב- ADHD בארץ, לשיחה בנושא מאמנים לילדים עם הפרעת קשב, ועולם התפקודים הניהוליים שלהם.

    חברים יקרים,   אתם מוזמנים להאזין לפרק  12 (:    הפעם אני שמח ומתרגש לארח את אחת מנשות המקצוע הבכירות והמובילות בתחום הפרעת

קרא עוד »

האם לסלוח לילד עם הפרעת קשב?

היום ערב יום הכיפורים, וראשית אני מבקש לאחל לכולנו גמר חתימה טובה. יום הכיפורים הוא זמן מעולה לחשבון נפש. רגע לפני שנדון (בקצרה, הפעם) בשאלה

קרא עוד »

פודקאסט מגזין ADHD – פרק 10 – יותם מארח את ד"ר גילת טרבלסי לשיחה משמעותית בנושא הכלה והוראה מותאמת לילדים ומתבגרים עם הפרעת קשב

חברים יקרים,   אתם מוזמנים להאזין לפרק  10 (:    הפעם אני מארח קולגה יקרה מאוד – ד"ר גילת טרבסי. גילת מומחית בתחום החינוך המיוחד,

קרא עוד »

פודקאסט מגזין ADHD – פרק 9 – יותם מארח את נופר לנדסמן להיכרות מעמיקה עם הכלי המדהים שפיתח – יומן אימון אישי לבני נוער

חברים יקרים, אתם מוזמנים להאזין לפרק  9 (:  והפעם אני מארח את נופר לנדסמן להיכרות מעמיקה עם הכלי המדהים שפיתח – יומן אימון אישי לבני

קרא עוד »

פודקאסט מגזין ADHD – פרק 8 – יותם וסיון מקונן נפגשים לדבר על כישלונות של ילדים עם הפרעת קשב ומה אפשר לעשות בשביל להימנע מכך

  חברים יקרים, אתם מוזמנים להאזין לפרק 8 (:  והפעם אני מארח את סיון מקונן, עו"ס, מאמנת ומטפלת בתחום הפרעת הקשב. אנחנו נפגשים לדבר על

קרא עוד »

"אתה קולט כמה רחוק רואים מכאן?" – אני רוצה לספר לכם על עמותת "דרך לוטן" שמאפשרת לנערים להסתכל רחוק (רחוק מאוד)!

במשך עשור ניהלתי את המרכז החינוכי – טיפולי – קהילתי להתערבות רב מערכתית בילדים ומתבגרים עם הפרעת קשב, לקויות למידה, הפרעות התנהגות והתנהגות עוברת חוק.

קרא עוד »

פודקאסט מגזין ADHD – פרק שישי – יותם מארח את ליאורה חיים לשיחה לא פשוטה בנושא דחייה חברתית של ילדים ומתבגרים עם ADHD

  חברים יקרים, אתם מוזמנים להאזין לפרק השישי של פודקאסט מגזין ADHD.  הפעם אני מארח את ליאורה חיים לשיחה מרגשת מאוד בנושא ההתמחות שלה –

קרא עוד »

יוצאים לחופש הגדול עם ADHD

חשוב: תוכן הפוסט לקוח מתוך הרצאה שלמה שהועברה במסגרת מיזם "זום על הקשב – מתן ידע וכלים מקצועיים בתחום ADHD" שהעברתי בנושא "יציאה לחופש הגדול

קרא עוד »

יש לי הצעה לפוליטיקאים – ברגע שתחליטו לשקם את הקרע המטורף שנוצר בין היהודים לערבים במדינה, תשבו עם אנשי עמותת "כוכבי המדבר" ותלמדו מהם את מודל העבודה. יש לי הרגשה שזה יביא בשורה חדשה – לכולם!

אני רוצה להחזיר אתכם לפוסט שכבר כתבתי על הנושא של הקרע המזעזע שנוצר בחברה הישראלית בין היהודים לערבים (אם עדיין לא קראתם אז: https://yotamw.co.il/k17/ ).

קרא עוד »

עבודה רב מערכתית סביב ילדים ומתבגרים עם הפרעת קשב וקשיי התנהגות – שיחה של יותם ויסקופ וענת בן סלמון על נושא משמעותי זה

עבודה רב מערכתית היא, לדעתי, הבסיס המשמעותי ביותר להצלחה עם ילד בעל מאפיינים של הפרעת קשב וקשיי התנהגות. אפשר לדבר על זה המון (ואם תסתכלו

קרא עוד »

קולגה אתגרה אותי בשאלה – "מה לדעתי הדבר האחד שהכי חשוב לדעת בתחום ADHD?" לקח לי קצת זמן לחשוב, והגעתי לתובנה ומסקנה…

קולגה, פסיכולוגית קלינית בתחום ילדים ומתבגרים במצבי סיכון, פנתה אלי בשאלה:   הקולגה: "יותם, אנחנו עובדים כבר הרבה זמן ביחד. אני חייבת לאתגר אותך בשאלה.

קרא עוד »

פודקאסט מגזין ADHD

      קבצי הפרקים בגוגל דרייב: https://katzr.net/8e6d6c קבצי הפרקים באפליקציות: https://katzr.net/9e415c אתר אינטרנט: https://yotamw.co.il/adha-magazine/ עמוד פייסבוק: https://www.facebook.com/groups/adhdmagazine1   קרדיט תמונה: <a href='https://www.freepik.com/vectors/radio'>Radio vector created

קרא עוד »

גם לנו, הקהילה, "הברגים הקטנים", יש סוג של אחריות על המצב המזעזע הזה בין היהודים לערבים, ואת זה אני מבין לעומק אחרי שטיפת הרכב שלי. וגם, מה אנחנו, הקהילה, יכולים לעשות? ולמה שווה להכיר את ארגון "כוכבי המדבר" כסוג של פתרון אפשרי לבעיה?

יותם ויסקופ – אקדמאי בתחום החינוך המיוחד (התמחות בהפרעות התנהגות ולקויות למידה), מנחה מוסמך להורים לילדים עם הפרעת קשב וקשיי התנהגות (בוגר גישת "הוראה מתקנת

קרא עוד »

תרשו לי לשתף אתכם במחשבות שעלו לי בעקבות קריאת ספרה של ד"ר גילת טרבלסי "מתאים לי?! גישה והנגשה של הוראה מותאמת לכול"

"גדולה של איש חינוך, בעיניי, היא לתפוס את עצמו כ'לומד לאורך החיים'. זו אינה הכשרה שנגמרת. תמיד יש עוד אופקים, עוד תפקודים, מציאות משתנה" (ד"ר

קרא עוד »

הצצה מרגשת ומיוחדת לתחושותיה ורגשותיה של אמא לילדים עם ADHD. יותם ויסקופ מראיין אמא לילדים עם ADHD.

יותם ויסקופ – אקדמאי בתחום החינוך המיוחד (התמחות בהפרעות התנהגות ולקויות למידה), מנחה מוסמך להורים לילדים עם הפרעת קשב וקשיי התנהגות (בוגר גישת "הוראה מתקנת

קרא עוד »

אתם נמצאים לקראת בחירת בית הספר הבא של הילד עם הפרעת הקשב וחשוב שניקח בחשבון כמה דברים. כל מה שצריך לדעת לקראת בחירת חטיבת הביניים / כיתה א' / תיכון לילד עם ADHD .

יותם ויסקופ – אקדמאי בתחום החינוך המיוחד (התמחות בהפרעות התנהגות ולקויות למידה), מנחה מוסמך להורים לילדים עם הפרעת קשב וקשיי התנהגות (בוגר גישת "הוראה מתקנת

קרא עוד »

יום הזיכרון 2021

יום הזיכרון. בשנת 2009 נפטר אבא שלי היקר. אבא נפטר מדום לב פתאומי אחרי שירות של 33 שנה בתפקידים מגוונים במשטרה. חבריו ידעו לספר את

קרא עוד »

מהי השפעתם של קשיים אקדמיים בקרב בני נוער עם הפרעת קשב על התנהגות עוברת חוק, ומה המקום של מערכת החינוך בכל הסיפור הזה? – יותם ויסקופ

אנשים טובים שהחינוך יקר להם – הצטרפו להרצאה מיוחדת זו!  בואו נחשוב ביחד איך מצילים את הנערים המדהימים האלה ומובילים אותם לעתיד טוב ומשמעותי יותר! 

קרא עוד »

מודל "מסע אישי" לחינוך כיתות מקדמות עם תלמידים בעלי לקויות למידה והפרעת קשב (מודל בפיתוחה פורץ הדרך של ליאת הדר עובדיה)

ליאת הדר עובדיה – מתמחה בחינוך מיוחד, בעלת תואר שני בלקויות למידה, אשת חינוך וותיקה עם ניסיון של מעל 15 שנים בחינוך כיתות מקדמות ביסודי

קרא עוד »
ילדים עם ADHD

מה וויטני, גם לך יש ADHD ?

זאת וויטני 🙂 רועה בלגית חתיכה, רגישה, שובבה ו… עייפה 🙂 ולא… היא לא מבוגרת, סתם עצלנית ומפונקת. וויטני היא הכלבה שלי והיא הכלבה הכי

קרא עוד »
אייל גל

המלצה אישית על ספרו החשוב של אייל גל "ילדי ההליקופטר" – טיפוח מסוגלות עצמית וכישורים חברתיים

אתם בוודאי יודעים שהפרעת הקשב "פוגשת" את הילד בכל תחומי חייו: הלימודיים, ההתנהגותיים, הרגשיים והחברתיים. לא פעם ראיתי שברגע שאומרים "צריך לטפל בהפרעת הקשב של

קרא עוד »